вівторок, 08 липня 2008 15:40

Відповідальність за вибух біля посольства Індії в Кабулі поклали на Пакистан

Відповідальність за вибух у посольства Індії в Кабулі, в результаті якого загинули більше сорока осіб, лежить на Пакистані. Про це у вівторок, 8 липня, агентству AFP на умовах анонімності повідомив високопоставлений представник уряду Афганістану.

Раніше Міністерство внутрішніх справ Афганістану поклало відповідальність за теракт на якусь "регіональну розвідку", не уточнивши при цьому, про розвідку якої саме країни регіону йде мова. У вівторок прес-секретар президента Афганістану ХомаюнХамізада також<>повідомив, що до вибуху причетне якесь "розвідувальне агентство", причому, за його словами, "вельми очевидно", про яку саме країну йдеться.

Уряд Афганістану неодноразово звинувачував армію і розвідувальне управління Пакистану в наданні фінансової та інших видів підтримки руху "Талібан" й іншим екстремістським елементам усередині країни. Пакистанська сторона, у свою чергу, всі ці звинувачення відкидає.

Вибух біля індійського посольства в Кабулі стався вранці в понеділок, 7 липня. Терорист-смертник на замінованому автомобілі в"їхав у ворота посольства, де люди стояли в черзі в очікуванні індійських віз. За останніми даними, загинула 41 людина, включаючи двох співробітників посольства, і 147 осіб отримали поранення, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Відповідальність за вибух біля посольства Індії в Кабулі поклали на Пакистан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі