четвер, 27 листопада 2008 15:50

Відповідальність за вбивство мера Владикавказа узяв на себе "осетинський джамаат"

Організація під назвою "осетинський джамаат Катаїб аль Хоул" узяла на себе відповідальність за вбивство мера Владикавказа Віталія Караєва. Відповідна заява опублікована на сайті "Кавказ-центра".

Як йдеться в заяві, мер був убитий через те, що "певний час назад, безпосередньо після вибуху маршрутного таксі ним було санкціоновано проведення цькування жінок в ісламському вбранні в громадських місцях та в громадському транспорті міста".

Також в заяві міститься "останнє попередження", адресоване депутатові Держдуми від Північної Осетії Арсену Фадзаєву. Депутата звинувачують в тому, що він "активно веде пропаганду проти Ісламу, намагаючись зарахувати себе до мусульман".

За інформацією РИА Новости, правоохоронні органи Північної Осетії не сприйняли заяву "Катаїб аль Хоула" серйозно. Джерело в правоохоронних органах прокоментувало ситуацію словами: "Це не перша провокація, в Північній Осетії ніякого "джамаата" екстремістського та реакційного толку не існує".

Мер Владикавказа Віталій Караєв був убитий снайпером 26 листопада 2008 року. Згідно головної на сьогоднішній день версії, вбивство пов"язане з комерційною діяльністю мера.

Зараз ви читаєте новину «Відповідальність за вбивство мера Владикавказа узяв на себе "осетинський джамаат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі