середа, 25 квітня 2007 15:54

Відновлено розслідування обставин смерті генпрокурора ФРН

Генеральна прокуратура Німеччини в середу, 25 квітня, оголосила про часткове відновлення розслідування обставин вбивства терористами "Фракцій червоної армії" в 1977 році тодішнього генпрокурора ФРН Зігфріда Бубака (Siegfried Buback) і двох його охоронців, пише Der Spiegel.

За словами генерального прокурора Моніки Хармс (Monika Harms), дізнання буде проведено відносно колишнього терориста RAF Штефана Вішневські (Stefan Wisniewski). У 1981 році він вже був засуджений довічно, але за інший злочин: викрадання і вбивство eghfdkz.xjuj Федерального союзу німецької промисловості (BDI) Ганнса-Мартіна Шлейера(Hanns-Martin Schleyer). У 1999 році Вішневські вийшов на свободу.

Приводом для порушення нової справи відносно Вішнеські послужило недавнє інтерв"ю іншого колишнього терориста RAF Петера-Юргена Броока (Peter-Juergen Boock), опубліковане в Der Spiegel 21 квітня, де він стверджував, що саме Вішневські був тим, хто безпосередньо натискав на курок.

Раніше головними підозрюваними у справі про вбивство Зігфріда Бубака проходили троє інших терористів: Крістіан Клар (Christian Klar), Батіг Фолькертс (Knut Folkerts) і Гюнтер Зонненберг (Guenter Sonnenberg).

Нагадаємо, що коли "Мерседес" Бубака зупинився на світлофорі, з ним порівнявся мотоцикл, і терорист, що сидить на задньому сидінні, розстріляв з автомата тих, що всіх знаходяться в машині. По словах Броока, ним був Вішневські.

Визнання Броока викликалj серйозний скандал в Германії. Міністр внутрішніх справ Вольфганг Шойбле (Wolfgang Schaeuble) 23 квітня зажадав від прокуратури і Федерального управління кримінальної поліції "негайно" прояснити ситуацію, підняти архіви і розпитати колишніх співробітників, які займалися справою про вбивство Бубака, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Відновлено розслідування обставин смерті генпрокурора ФРН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі