понеділок, 14 липня 2008 08:38

Відновлено пошуки зниклого мільйонера-мандрівника Стіва Фоссета

У США в понеділок поновлюється пошук зниклого у вересні минулого року американського мільйонера і рекордсмена-авіатора Стіва Фоссета. 3 вересня 2007 року він злетів на одномоторному літаку "Беланка" з приватного аеродрому на ранчо в долині Сміт в західній частині штату Невада. Через деякий час його літак пропав з радарів.

У команду рятувальників входять 10 висококласних фахівців - спортсменів-скелелазів і експертів з виживання. Її очолює геолог з Канади Саймон Донейто.

Чи "знайдемо ми уламки літака Фоссета, невідомо, але, у будь-якому випадку, якщо пошуки поновляться в далекому майбутньому, наші дані стануть в нагоді фахівцям", - сказав він.

Пошуки Фоссета офіційно були припинені за два тижні після його пропажі, але пізніше були проведені дві пошукові операції, які також не принесли результату. Операція ускладнювалися тим, що мільйонер-авіатор не залишив плану польоту. За час пошуків, в яких під час активної фази брало участь до 650 чоловік і 20 літаків, рятувальників досліджували територію, рівну приблизно 50 тис. кв км.

В середині лютого цього року окружний суддя Джефрі Малак в Чикаго (штат Іллінойс) офіційно визнав факт смерті Фоссета. Дружина мандрівника Пегі Фоссетт в кінці листопада подала позов до суду округу Кук в Чикаго з вимогою визнати чоловіка загиблим. Статки Стіва Фоссетта оцінюється в декілька десятків мільйонів доларів.

Житель штату Колорадо 63-річний Стівен Фоссет в 2002 році став першою людиною, яка самостійно облетіла планету на повітряній кулі. Через 3 роки він завоював титул першої людини, що сама здійснила кругосвітню безпосадочну подорож на літаку, повідомляє Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Відновлено пошуки зниклого мільйонера-мандрівника Стіва Фоссета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі