вівторок, 26 січня 2021 10:18

Відновлення авіаперевезень: коли і за яких умов полетимо

Відновлення авіаперевезень: коли і за яких умов полетимо
У повному обсязі польоти відновляться не раніше 2023-го. Фото: pixabay

З 2023 року, імовірно, зможемо прийти до повного відновлення міжнародних авіаперевезень.

Цьогоріч є сподівання відновити половину обсягів 2019 року, заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю "РБК-Україна".

2020 року відновити змогли лише 28% польотів, тобто третину від показників 2019-го. Очікування та прогнози щодо авіагалузі досі не стабільні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пандемія змінила рейтинг аеропортів - яке летовище стало найбільшим

"Ми розраховуємо, що цьогоріч за умови, що все рухатиметься по прогнозованій площині, якщо успішно піде програма з вакцинації, країни відкриватимуться, якщо не виникатимуть чергові штами коронавірусу чи нові всесвітні хвилі епідемії, ми вийдемо на половину обсягів авіаперевезень від 2019 року", - сказав Криклій.

За його словами, 2019 рік був найбільш успішним для авіації.

"Уже 2022-го - приблизно на три чверті, і тоді вже 2023 року за такими прогнозами повністю відновимо той обсяг, який був до пандемії", - зазначив міністр.

2020 року через пандемію коронавірусу обсяг пасажирських авіаперевезень скоротився на 60%. Так, протягом минулого року повітряним транспортом скористалися 1,8 млрд людей. Водночас 2019-го цей показник перевищував 4,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Відновлення авіаперевезень: коли і за яких умов полетимо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі