середа, 02 квітня 2008 11:25

Відношення до Росії в світі за останній рік покращилось

Відношення до Росії в світі покращилось за останній рік сильніше, ніж до інших 13 країн, що оцінювалися в опитуванні Всесвітньої служби ВВС. Це щорічне опитування проводилося вже в четвертий раз, і зараз в ньому взяли участь 17,5 тисяч людей з 34 країн.

Цього року вплив Росії позитивно оцінюють 37% опитаних, а негативно - 34%. Згідно з результатами опитування, найпозитивніше в світі сприймають Німеччину і Японію (кожну країну позитивно оцінюють по 56% респондентів), а найбільш негативно - Іран (54%) і Ізраїль (52% в порівнянні з 57% рік тому).

"Згідно з результатами опитування, Іран продовжує платити за протистояння з США з приводу своєї ядерної програми", - сказав Дуг Міллер, президент компанії з опитування громадської думки Globescan.

Вперше за чотири роки трохи покращилось відношення до Сполучених Штатів. Позитивним вплив Вашингтона вважають 35% опитаних в порівнянні з 31% минулого року. Але при цьому майже половина опитаних вважає вплив США переважно негативним, що, проте, менше, ніж рік тому.

На думку фахівців, які були залучені в проект Всесвітньої служби ВВС, причиною деякого поліпшення відношення до Сполучених Штатів може бути президентська кампанія, оскільки люди сподіваються, що нова адміністрація США відмовиться від тих напрямів зовнішньої політики, що негативно сприймаються іншими країнами.

Що стосується оцінки впливу своєї власної країни, то 91% опитаних китайців назвали роль Китаю на світовій арені позитивною, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Відношення до Росії в світі за останній рік покращилось». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі