пʼятниця, 19 грудня 2008 11:59

Віднині водії можуть їздити без прав

Віднині водії можуть їздити без прав

Уряд затвердив порядок тимчасового вилучення посвідчення водія, талона про проходження техогляду і ліцензійної картки на машину та їхнього повернення.

Згідно з порядком, посвідчення водія тимчасово вилучаються уповноваженою особою підрозділу ДАІ у разі правопорушень, передбачених Кодексом про адміністративні правопорушення.

До винесення судом постанови у справі про правопорушення та набрання нею законної сили, уповноважена особа видає водієві тимчасовий дозвіл на право керування транспортним засобом строком не більше ніж на три місяці з дати вилучення посвідчення.

Якщо протягом трьох місяців суд не винесе рішення або не розгляне справу, права водієві повертаються. Це означає, що навіть без прав машину можна водити як мінімум до рішення суду.

Талон про проходження техогляду може бути тимчасово вилучений з одночасною забороною водіння за наявності несправностей у гальмівній системі, рульовому управлінні, тягово-зчіпному пристрої, фарах.

Ліцензійна картка тимчасово вилучається в разі експлуатації автомобіля, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів або вантажів, водієм, у дорожньому листі якого відсутні відмітки про проходження щозмінного передрейсового медогляду та перевірку технічного стану автомобіля, без посвідчення водія відповідної категорії, а також у разі відрядження в рейс одного водія для пасажирських перевезень на автобусному маршруті довжиною понад 500 км, повідомляє ТСН.

Зараз ви читаєте новину «Віднині водії можуть їздити без прав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі