вівторок, 13 березня 2007 08:10

Відмовило переднє шасі у пасажирського літака в Японії (ФОТО)

У аеропорту японського міста Коті у вівторок вранці пасажирський літак DHC-8 зробив аварійну посадку. Літаку довелося приземлитися без переднього шасі. На борту авіалайнера, що слідував рейсом N1603 з Осака в Коті, знаходилися 56 пасажирів і чотири члени екіпажа. Про це повідомило в Токіо міністерство державних земель, інфраструктури і транспорту.

За даними міністерства, у турбогвинтового пасажирського літака Bombardier японської авіакомпанії All Nippon Airlines (АNА) при підльоті до аеропорту Коті на острові Сікоку не вийшло переднє шасі.

Літак після цього майже дві години кружляв в повітрі, виробляючи паливо. Потім він благополучно приземлився тільки на двох задніх шасі. Після посадки ніс літака ударився об бетонну смугу, з-під нього вирвалося полум"я. Проте його швидко погасили пожежники.

Відразу після посадки рятувальні служби оточили лайнер і приступили до евакуації пасажирів.


Ніхто з 56 пасажирів і чотирьох членів не постраждав. В даний час уряд Японії призначив комісію для розслідування інциденту.

Це друга в історії країни благополучно зроблена посадка літака тільки на задніх шасі. Попередню зробив в червні 2001 року в токійському міжнародному аеропорту Наріта пасажирський лайнер американської авіакомпанії Nordwest, що вилетів з Маніли, пише Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Відмовило переднє шасі у пасажирського літака в Японії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі