вівторок, 09 жовтня 2018 17:39

Відкриють центр, який боротиметься з фейками

Відкриють центр, який боротиметься з фейками
На першому етапі планують створити міжрегіональний центр на основі аналітичних центрів США, ЄС, України, Грузії і Молдови, який відповідатиме на гібридні загрози. Фото:s.vtambove.ru

Новий аналітичний центр виявлення та моніторингу фейків відкриють в Україні за підтримки США.

Його завданнями буде моніторинг інформаційного простору та виявлення фейкових новин і кіберзагроз. Про це повідомив голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час Міжпарламентської асамблеї Молдова-Україна-Грузія.

"Вже найближчим часом один з аналітичних центрів наших партнерів буде створювати в Україні центр для щоденного моніторингу інформаційного простору і виявлення фейкових новин, кібератак, які здійснюються щодо України", — сказав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Довоєнні фотографії з російського складу" - нардепа піймали на фейкових фото

На першому етапі планують створити міжрегіональний центр на основі аналітичних центрів США, ЄС, України, Грузії і Молдови, який відповідатиме на гібридні загрози.

"Коли він почне діяти і дасть фундамент на рівні аналітичних центрів, ми зможемо працювати через виконавчі структури, щоб його наповнювати глибшим і професійним змістом", — додав Андрій Парубій.

Він також звернув увагу на необхідність координувати зусилля України, Грузії та Молдови для ефективної протидії інформаційним та кіберзагрозам.

Спікер Андрій Парубій розповів, що підпише постанову щодо санкцій проти власників каналів, після розгляду поданих проектів постанов про її скасування.

Зараз ви читаєте новину «Відкриють центр, який боротиметься з фейками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі