середа, 14 травня 2008 14:56

Відкривається Каннський фестиваль

У атмосфері підвищених очікувань нових кінематографічних відкриттів сьогодні на півдні Франції починає роботу 61-й Міжнародний Каннський фестиваль. Він завершиться 24 травня присудженням фільму-переможцеві вищої нагороди кінофоруму - Золотої пальмової гілки.

61-й кінофестиваль відкриється сьогодні увечері показом містичного тріллера "Сліпота" бразильця Фернандо Мейрлейса. Очікується, що фільм стане однією з головних подій фестивалю.

У головній конкурсній програмі представлені 22 повнометражних картини, повідомляє Радіо "Маяк".

Як ніколи багато Латинської Америки. Узяти хоч би фільм "Відкриття". Вперше фестиваль сьогодні відкриє бразильський режисер Фернандо Мейреліш з фільмом "Сліпота". Втім, картина офіційно представляє Канаду, а актори Джуліанна Мур і Гаель Гарсіа Берналь говорять на англійській і японській мовах.

У конкурсі беруть участь визнані метри, що не раз вигравали в Каннах, наприклад, Жан-П"єр і Люк Дардени, Стівен Содерберг і Клінт Іствуд. Картину останнього під назвою "Підміна" з Анджеліною Джолі в головній ролі критики назвали фаворитом фестивалю ще до перегляду.

Цього року жюрі фестивалю очолює відомий американський актор Шон Пенн. За інформацією Эха Москвы, переможець буде оголошений 24-го травня.

Зараз ви читаєте новину «Відкривається Каннський фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі