понеділок, 03 грудня 2007 16:09

Відкритий кращий спосіб тримати мозок в тонусі

Дослідники відкрили спосіб тримати мозок в тонусі. Як йдеться в книзі "Навчіться тренувати мізки", кращий спосіб розвинути інтелект - більше займатися сексом, є темний шоколад, а на сніданок вживати холодне м"ясо.

В той же час автори книги, Тері Хорн і Саймон Уттон, попереджають, що перегляд мильних опер, спілкування з скигліями і дієти на основі знежирених продуктів можуть позначитися найнегативнішим чином на ваших розумових здібностях.

Автори стверджують, що учені розвінчали поширений міф про те, що з віком працездатність мозку неминуче погіршується. Виявляється, з цим явищем можна боротися, оскільки розумові здібності не програмуються на генетичному рівні, а здебільшого залежать від способу життя. Можна не тільки уникнути когнітивних здібностей в старості, але і постійно покращувати їх протягом всього життя

У книзі розглядається, як дієта, оточення і стрес впливають на розумові здібності. Людям, які хочуть розвинути свій інтелект, пропонуються ради і вправи для тренування мізків.

За даними авторів книги, статеві зносини підвищують вміст в крові гормону окситоцина, який примушує мозок людини знаходити неординарні рішення, а характерне для посткоїтального періоду підвищення рівня серотоніна стимулює креативне і логічне мислення.

Що стосується їжі, то, як стверджують автори, в темному шоколаді були знайдені речовини - такі як магній і антиоксиданти - які покращують постачання мозку киснем.

Також рекомендується їсти на сніданок холодне м"ясо. Це наповнює організм енергією і сприяє кращому всмоктуванню живильних речовин.

Що потрібне є для правильного функціонування мозку

- Їжте тільки ту рибу, яка багата кислотами омега-3.

- Їжте брокколі, це криниця вітаміну К.

- Хай у вашій дієті буде багато цільнозернових продуктів, наприклад каші і пасти.

- Їжте помідори, в них багато антиоксидантів.

- Їжте чорну смородину, вона багата вітаміном C.

- Не зловживайте алкоголем, він вбиває клітини мозку.

- Не нехтуйте сніданком, це життєво важливий прийом їжі.

- Не їжте дуже багато жирної їжі.

- Не зловживайте фастфудом і газованими напоями, пише Daily Mail.

Зараз ви читаєте новину «Відкритий кращий спосіб тримати мозок в тонусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі