субота, 05 грудня 2020 15:03

Відкрили меморіал космонавту Каденюку у Києві
4

На Байковому кладовищі відкрили пам'ятник Каденюкові
Фото: Офіс президента
На Байковому кладовищі відкрили пам'ятник Каденюкові
На Байковому кладовищі відкрили пам'ятник Каденюкові
На Байковому кладовищі відкрили пам'ятник Каденюкові

Пам'ятник першому космонавту незалежної України Леонідові Каденюку відкрили на Байковому кладовищі у Києві.

Монумент відкрили у 23-тю річницю повернення Каденюка з космосу на Землю на шатлі "Колумбія", повідомляє Офіс президента.

"Леонід Каденюк багато зробив для України, і Україна повинна хоч щось зробити для нього. Я вважаю, що ми дуже вчасно все зробили, адже 28 січня Леоніду Каденюку виповнилося б 70 років, і людям буде куди прийти та вшанувати його пам'ять", – сказав президент Володимир Зеленський на відкритті.

Він зазначив, що з часів польоту Каденюка в космос Україна не мала таких великих проривів у аерокосмічній галузі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явився пам'ятник космонавту Каденюку

"Україна повинна робити все, щоб відновити цю галузь. А без таких людей, як Каденюк, це неможливо. І вони не можуть з'явитися просто так – потрібно вшановувати історію. Це обов'язок держави", – сказав він.

Зеленський пообіцяв дружині космонавта Вірі Каденюк посприяти у розв'язанні питання щодо збільшення матеріальної підтримки його родини з боку держави.

Починають знімати документальний фільм про першого українського космонавта Леоніда Каденюка "Місія - Космос". Режисером є Сергій Шахворостов, автором сценарію та продюсером - Валерій Іваненко. Держагенство вже уклало з компанією "Спільна Перемога Продакшн" договір про державну підтримку.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили меморіал космонавту Каденюку у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі