понеділок, 26 січня 2009 09:13

Відбулася церемонія вручення нагород Гільдії кіноакторів США

Відбулася церемонія вручення нагород Гільдії кіноакторів США
У Лос-Анджелесі відбулася 15-а церемонія вручення нагород Гільдії кіноакторів США - найбільшої профспілки Голлівуду. Вона проходить за чотири тижні до оголошення володарів вищій премії Голлівуду - "Оскара" і вважається однією з головних нагород в американському світі кіно.

Головну нагороду Гільдії за кращий акторський склад отримала стрічка "Мільйонер з нетрів". Конкуренцію в цій номінації стрічці складали такі картини, як "Сумнів", "Фрост проти Ніксона", "Загадкова справа Бенджаміна Баттона" та "Харві Мілк".

Відомий американський актор Шон Пенн отримав нагороду за найкраще виконання головної чоловічої ролі в стрічці "Харві Мілк". Він обійшов в цій номінації таких акторів, як Річард Дженкінс ("Гість"), Френк Лангелла ("Фрост проти Ніксона"), Бред Пітт ("Загадкова справа Бенджаміна Баттона") та Міккі Рурк ("Борець").

Знаменита американська актриса Меріл Стріп удостоєна нагороди за кращу головну жіночу роль в картині "Сумнів". Ця драма про католицьку школу цього року лідирувала по кількості номінацій на премію профспілки голлівудських акторів. Конкуренцію Стріп в головній номінації для актрис складали Кейт Уїнслет ("Дорога змін"), Енн Хатеуей ("Рейчел виходить заміж"), Анджеліна Джолі ("Підміна") і Мелісса Лео ("Замерзла річка").

Нагороди Гільдії кіноакторів США за кращу чоловічу роль другого плану посмертно удостоєний Хіт Леджер за роботу у фільмі "Бетмен: Темний лицар". Отримувати премію - статуетку з двома театральними масками в руках - вийшов на сцену актор Гарі Олдмен, який зіграв в "Бетмені" роль поліцейського.

У січні цього року робота Леджера вже була відмічена "Золотим глобусом" - нагородою Асоціації іноземної преси Голлівуду. Леджер, який помер рік тому в результаті передозування медикаментозних засобів, феноменально виконав Джокера в стрічці "Бетмен: Темний лицар".

Ця картина стала лідером прокату Північної Америки минулого року, зібравши в залах США і Канади 531 млн доларів. Вона вийшла на екрани через півроку після кончини Леджера. Актор номінований і на "Оскара" Американської академії кіномистецтва.

Стрічка "Бетмен: Темний лицар" була удостоєна нагороди Гільдії кіноакторів США за кращий каскадерський склад в кіно за підсумками 2008 року. Аналогічну телевізійну нагороду отримав серіал "Герої".

Кейт Уїнслет удостоєна нагороди за кращу жіночу роль другого плану у фільмі "Читець". Вона ж претендувала на премію профспілки акторів Голлівуду - статуетку з двома театральними масками в руках - і в номінації "Головна жіноча роль" за фільм "Дорога змін".

Уїнслет вже отримала за обидві ці ролі відразу два "Золоті глобуси" Асоціації іноземної преси Голлівуду. Примітно, що її робота в стрічці "Читець" висунута на "Оскара" Американської академії кіномистецтва, але вже в номінації "Найкраще виконання головної жіночої ролі".

Гільдія кіноакторів - найбільша профспілка Голлівуду. Вона об"єднує більше 120 тис професіоналів екрану на Західному і Східному узбережжі США. Нагороди вручаються виключно за акторську роботу на екрані в 13 номінаціях: п"ять - в кінематографі, вісім - на телебаченні.

Експерти вважають нагороди Гільдії кіноакторів своєрідним "барометром" настроїв членів Американської академії кіномистецтва, що вручає золоті статуетки. Церемонія оголошення володарів "Оскара" відбудеться 22 лютого, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Відбулася церемонія вручення нагород Гільдії кіноакторів США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі