вівторок, 15 липня 2008 07:48

Видавець Los Angeles Times пішов у відставку

Видавець Los Angeles Times пішов у відставку

Видавець газети Los Angeles Times Девід Хіллер і головний редактор видання Chicago Tribune Енн-Марі Ліпінські пішли у відставку на тлі скорочення кількості співробітників, що проводиться компанією Tribune Co.

Tribune Co., якій належать обидві газети, проводить масштабні реформи, щоб впоратися зі зниженням рентабельності видань. Так, раніше повідомлялося, що власники Los Angeles Times мають намір скоротити 250 співробітників через зниження доходів видання, викликаного падінням продажів рекламних площ. Крім того, з часом кількість сторінок щоденника планується зменшити на 15 відсотків.

Тиждень тому також було оголошено про скорочення 80 співробітників новинної редакції Chicago Tribune. Представник Ліпінські, яка очолювала редакцію газети протягом семи років, повідомив, проте, що її відставка не пов"язана з цим чинником.

Причини відставки Хіллера не називаються. Він був видавцем LA Times близько двох років, і за нього в газеті двічі мінявся головний редактор. Хто змінить його на посаді видавця, поки не відомо.

Як зазначає агентство, від погіршення рекламних продажів і зниження тиражів постраждали багато американських газет. Однією з причин падіння популярності паперових видань став відтік читачів в інтернет, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Видавець Los Angeles Times пішов у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі