четвер, 03 квітня 2008 20:13

Від відставки мера Сум врятував один голос

26 березня під час сесії Сумської міськради за дострокове припинення повноважень міського голови Геннадія Мінаєва, 44 роки, проголосувало 49 депутатів.

За відставку переважно були члени фракції БЮТ. До необхідних двох третин не вистачило одного голосу.

Перед голосуванням Мінаєв закликає колег ще раз подумати перед тим, як приймати рішення.

— На виборах 2007-го я набрав більше голосів, ніж друге, третє та четверте місце разом узяті, — нагадує він.

У разі відставки мера керуватиме секретар міськради, 59-річний Петро Гученко від БЮТу. Сумчанам до подібної ситуації не звикати. Коли 2005-го двома третинами голосів депутати зняли з посади міського голову Володимира Омельченка, його обов"язки виконував секретар Сергій Клочко. Дострокових виборів мера тоді не оголосили: нібито з метою економії бюджетних коштів і через близькість "планового" голосування.

На сесії депутат від "Нічного дозору" — рідної фракції Геннадія Мінаєва, 58-річний Володимир Руденко запропонував перейменувати Суми на Гуляйполе. Також зачитав запит на ім"я прокурора міста: нехай той або підтвердить, або спростує інформацію про те, що Гученко суміщає роботу в міськраді з діяльністю в кількох комерційних структурах. Така інформація зазначалася в листівках, розповсюджених кимсь незадовго до сесії.

Зараз ви читаєте новину «Від відставки мера Сум врятував один голос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі