четвер, 06 вересня 2007 08:06

Від урагану "Фелікс" у Нікарагуа загинули не менше ніж 38 людей

У результаті урагану "Фелікс" в Нікарагуа, за уточеними даними, загинули як мінімум 38 осіб, ще близько 80 числяться зниклими без вісті, повідомляє Reuters.

Такі попередні результати пошуковий-рятувальної операції, розпочатої у середу вранці на нікарагуанському узбережжі Карибського моря, якого ураган досяг у вівторок увечері.

За словами представників штабу операції з ліквідації наслідків урагану, пошуки загиблих і постраждалих від урагану триватимуть ще декілька днів – рятувальники досі обстежили лише незначну частину населених пунктів, що опинилися на шляху урагану. Президент Нікарагуа Даніель Ортега, який побував у постраждалих районах, заявив, що ураган повністю зруйнував понад 9 тисяч будинків.

Коли "Фелікс" досяг побережжя Нікарагуа, його сила оцінювалась у 5 балів за шкалою Саффіра-Сімпсона, яка застосовується для визначення потенційного збитку від ураганів. Через загрозу стихійного лиха з населених пунктів на узбережжі Карибського моря евакуювали десятки тисяч людей. Влада Нікарагуа оголосила надзвичайний стан на території від Пуерто Кабезаса до кордону з Гондурасом.

Наприкінці серпня 2007 року до країн Центральної Америки вже доходив ураган "Дін", який також оцінювався в п"ять балів за шкалою Саффіра-Сімпсона. Жертвами "Діна" стали 30 осіб. Ситуація, коли за короткий проміжок часу до суші дійшли відразу два урагани п"ятої категорії, сталася вперше за всю історію спостережень за цими природними явищами, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Від урагану "Фелікс" у Нікарагуа загинули не менше ніж 38 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі