субота, 24 травня 2008 11:30

Від ревальвації гривні українці втратять $1 мільярд - експерт

Від ревальвації гривні  українці втратять $1 мільярд - експерт

Втрати населення від ревальвації гривні досягнуть близько $1 млрд., застеріг професор Інституту стратегічних оцінок Анатолій Гальчинський.

"Мова йде про знеціненні активів фізичних осіб, що сумарно становлять приблизно $22-24 млрд. З урахуванням чотиривідсоткової ревальвації втрати тільки для населення досягнуть близько $1 млрд.", - заявив А.Гальчинський в інтерв"ю газеті "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу.

"Розглядаючи проблему своєчасності ревальвації гривні, що проводиться, не можна не враховувати і катастрофічне зростання дефіцитності торгового балансу: у першому кварталі поточного року експорт товарів зріс на 28,9%, а імпорт - на 44,5%. З проведенням ревальвації відповідні диспропорції поглибляться ще більше", - пояснив експерт.

Він попередив, що втрати українських експортерів з урахуванням проведеної ревальвації значно виростуть.

"У 2007 році експорт товарів і послуг складав $64 млрд., таким чином, мова йде про суми втрат, що становить майже $2,56 млрд.", - відмітив А.Гальчинський.

Крім того, на думку експерта, слід враховувати і можливе знецінення позабанківських заощаджень населення, які номінуються в доларовому еквіваленті, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Від ревальвації гривні українці втратять $1 мільярд - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі