четвер, 28 лютого 2008 11:29

Від початку року відкликали IPO на 21 мільярд доларів

62 первинних розміщення акцій (IPO) на суму більше 21 мільярда доларів, що планувалися на початок 2008 року, були скасовані. Про це пише The Financial Times. Ця цифра більш ніж у півтора рази перевищує обсяг виручених від успішного розміщення грошей.

Розмір відкликаних IPO в січні-лютому 2008 року став рекордним за весь час. Причиною стала кредитна криза, що піддала фондові ринки різних країн світу високій волатильності.

Слабкий з погляду обсягу публічних розміщень початок року контрастує з аналогічними періодами попередніх років. Наприклад, у 2007 році, коли загальна величина IPO досягла рекорду, за січень-лютий були відкликані розміщення всього лише на 1,5 мільярда доларів. Крім того, в нинішньому році вперше відбулося скорочення обсягів IPO в лютому в порівнянні із зазвичай пасивним в цьому сенсі січнем.

Проте, близько 100 IPO все ж таки відбулися і принесли відповідним компаніям 13,3 мільярда доларів. Велика їх частина (84,7 відсотка) припала на фірми з країн, що розвиваються. Найбільшим з них стало розміщення China Railway Construction у Китаї, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Від початку року відкликали IPO на 21 мільярд доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі