четвер, 22 червня 2017 14:25

Від лікарської помилки 9-місячна донька воїна АТО втратила слух - потрібна допомога

  9-місячній Ніколь Кирик потрібна кохлеарна імплантація. Операція коштує 60 тис. євро.
9-місячній Ніколь Кирик потрібна кохлеарна імплантація. Операція коштує 60 тис. євро.

Термінова допомога потрібна 9-місячній Ніколь Кирик із Запоріжжя. Дівчинка втратила слух через помилку лікарів. Розповіли в сюжеті "Подробностей".

"Все почалося, коли кілька місяців тому у дитини підвищилася температура, лікарі поставили діагноз - "пієлонефрит". Він виявився хибний, лікування було безрезультатне. Тим часом стан дівчинки погіршився - дитина повністю втратила слух", - кажуть батьки.

Аби Ніколь знову почула потрібна кохлеарна імплантація. Операція коштує 60 тис. євро. Фахівці є в Дніпрі і в Києві. Але ця сума для сім'ї ветерана АТО Сергія Кирика - непосильна.

"Ми стоїмо на черзі за держпрограмою. Тому що у нашій країні зараз війна, років через 5-6 мені, можливо, перепаде цей кохлеарний імплантат", - говорить чоловік.

Слухові апарати дівчинка носить майже цілодобово. Це головна вимога лікарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Поцілуйко Віктора дуже збільшилося серце - терміново потрібна операція

Сергій розповів, що чим можуть допомагають бойові побратими. За це він їм дуже вдячний.

"Свої своїх не кидають у біді. Це точно. Будемо реалістами, це великі гроші. І народ зараз у нас не найбагатший. Зубожілий, говорімо прямо", - зазначає ветеран АТО В'ячеслав Зайцев.

Сергій Кирик ("Ложка") служив старшиною у 93-й бригаді. Чоловік пішов до армії навесні 2014 року під час першої хвилі мобілізації. У зоні АТО дістав кілька контузій: у липні 2014 року і в січні 2015-го біля Донецького аеропорту. За роки війни Сергія нагородили чотирма медалями. Одна з них "За оборону Донецького аеропорту".

Врятувати маленьку Ніколь і повернути їй слух можна. Для цього ще є час. Головне - зібрати необхідну для операції суму.

 
На 9-річній Анні Куценко зайнялась сукня - обгоріла половина тіла. Дитина отримала майже 40 процентів опіків тіла. На операції і лікування рідні витратили більш як 100 тис. грн. Потрібна допомога.
Зараз ви читаєте новину «Від лікарської помилки 9-місячна донька воїна АТО втратила слух - потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі