четвер, 29 січня 2009 16:10

Від електрики вже почали відключати стратегічні військові об"єкти

У Міністерстві оборони України повідомляють про факти відключення від енергопостачання деяких стратегічних для забезпечення оборони держави військових об"єктів.

Як повідомили в Управлінні прес-служби Міністерства оборони, енергопостачальні кампанії декількох областей України, незважаючи на невеликі суми боргу, відключають від світла військові частини та установи Збройних сил, забезпечення яких електроенергією є вкрай важливим для виконання завдань із захисту держави.

Так, пообіді 28 січня представниками ВАТ ЕК "Чернігівобленерго" розпочалися відключення від електропостачання військових частин, які несуть бойове чергування в системі протиповітряної оборони держави: радіолокаційного підрозділу військ протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ та окремого полку спеціального призначення. Їхні борги за постачання електроенергії становлять 8 тис. грн. та 38 тис. грн. відповідно.

Відключено і Чернігівський обласний військовий комісаріат та збірний пункт, які заборгували лише 3 тис. грн.

Сьогодні ж "Чернігівобленерго" планує відключити від електропостачання окремий лінійно-вузловий полк зв"язку, а також Територіальне управління "Північ" Сухопутних військ ЗСУ.

Періодичних відключень зазнають й інші військові частини і навіть стратегічні об"єкти, що дислокуються на території Чернігівщини. Зокрема, вкрай проблемна ситуація спостерігається у населених пунктах Ніжині, Прилуках, Гончарівському та Ічні.

Особливе занепокоєння викликає періодичне відключення від електропостачання об"єктів 6-го арсеналу Командування сил підтримки ЗСУ, що розташований в Ічнянському районі Чернігівщини, йдеться у повідомленні. Цей арсенал є одним з найбільших серед усіх баз, арсеналів і складів зберігання ракет і боєприпасів у Збройних силах. На території цього стратегічного об"єкту зберігається уся номенклатура боєприпасів, 70% з яких є непридатними для подальшого використання і потребують утилізації, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Від електрики вже почали відключати стратегічні військові об"єкти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі