вівторок, 12 червня 2007 09:00

Від двох до п"яти людей гине щодня в курортний сезон в Криму

- У літній період такі цифри - достатньо неприємні: гине від 2-х до 5-ти чоловік щоденно і від 20-ти до 30-ти (людей) поступають в стаціонари або травмпункти лікувальних установ Криму, - повідомив міністр охорони здоров"я Криму Сергій Донич.

У Криму в курортний сезон зростає кількість загиблих і постраждалих у результаті дорожньо-транспортних пригод, повідомив глава Мінохоронздоров"я АРК.

У курортний сезон населення півострова зростає в 2-3 рази, приїжджає багато іногородніх машин, водії яких не знайомі з трасами південного берегу, що відносяться до категорії підвищеної складності.

Тому, відзначає Донич, на півострові виникає дуже багато ДТП.

- Кількість ДТП має тенденцію до збільшення. В порівнянні з минулим роком тільки за минулі п"ять місяців (цього року) ми бачимо зростання на 20-25%, - сказав міністр охорони здоров"я Криму.

Так, за даними Донича, минулого року в дорожньо-транспортних пригодах в Криму загинула 481 людина, були госпіталізовані з серйозними травмами майже три тисячі чоловік.

Міністр також повідомив, що перший в Україні територіальний центр екстреної медичної допомоги служби медицини катастроф планується створити в Сімферополі, передає УНИАН.

Зараз ви читаєте новину «Від двох до п"яти людей гине щодня в курортний сезон в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі