четвер, 28 лютого 2008 12:48

Від білоруського опозиціонера вимагають декларацію про доходи за все життя

У Білорусії інспекція з податків і зборів вимагає від гомельського активіста опозиції Костянтина Жуковського заповнення декларації про доходи за все його життя.

Раніше суд Центрального району Гомеля визнав активіста винним у отриманні іноземної допомоги, не задекларованої в департаменті з гуманітарної діяльності. За гроші, отримані як подарунок на весілля від своєї тітки з Києва, Жуковський зобов"язаний сплатити штраф у розмірі 1 млн 750 тисяч рублів, повідомляє "Хартія-97".

Як повідомив Жуковський, зараз податкова інспекція просить його пояснити походження грошей, на які він купив будинок і машину. "Я пояснив їм, що гроші, окрім дарованих на весілля родичами, за яких я вже поплатився, я заробив у процесі всього свого життя – десь підробляв, позичав. Я ніколи не байдикував. Щоб забезпечити свою сім"ю, кілька років їздив на заробітки до Росії. А зараз комусь не подобається, що я маю будинок, державі краще було б, щоб я, моя дружина і дитина бомжували", – сказав Жуковський.

Зі скаргою на дії інспекції з податків і зборів по Центральному району активіст звернувся до обласної податкової інспекції.

"Але звідти мені 27 лютого прийшла відповідь – вимоги податкової законні, напишіть, на що ви жили і де брали гроші, починаючи з вашого народження і до сьогодні, і надайте документи, що підтверджують ваші доходи. Це якийсь маразм – може, при перевірці виявиться, що на мій день народження мені тітка подарувала дитячу коляску, а я її не задекларував", – зазначив Жуковський, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Від білоруського опозиціонера вимагають декларацію про доходи за все життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі