пʼятниця, 05 березня 2021 10:00

"Вичистимо" законодавство від застарілих норм - Стефанчук про судову реформу

"Вичистимо" законодавство від застарілих норм - Стефанчук про судову реформу
Стефанчук додав, що напрямки йтимуть паралельно. Фото: pixabay.com

Реформування судової системи планують завершити 2023 року.

Нове бачення реформи відрізняється комплексним підходом, який охоплює не лише інститут суддів, повідомив перший віцеспікер Ради Руслан Стефанчук в ефірі телеканалу "Дом".

"Ми уважно досліджували всі попередні помилки. І підхід, який продемонстрував президент Володимир Зеленський, концептуально відрізняється від того, що ми мали в попередній час. Ми розробляємо не одну концепцію, а одразу декілька. Окрім концепції реформування судоустрою, ми розробляємо і концепцію систематизації українського законодавства, і систематизації та переосмислення української юридичної освіти. Лише в комплексі ми можемо досягти результату. Ми маємо "вичистити" наше законодавство від застарілих норм, упровадити нові правила правотворчості, а також зробити правовий моніторинг", - сказав він.

Стефанчук додав, що напрямки йтимуть паралельно. Реформування судового корпусу почнуть із перезапуску найважливіших інститутів, якими є Вища кваліфікаційна комісія суддів та Вища рада юстиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Конституційному суді посварилися за крісло

Для отримання 2-го траншу від Міжнародного валютного фонду Україна має виконати 5 вимог. З них 3 ключові питання - судова реформа. Це закон про Вищу раду правосуддя, закон про посилення кримінальної відповідальності за незаповнення або неналежне заповнення декларацій, а також закон про НАБУ – про призначення керівника і його легітимізацію згідно з Конституцією.

Зараз ви читаєте новину «"Вичистимо" законодавство від застарілих норм - Стефанчук про судову реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі