пʼятниця, 04 липня 2008 10:33

Вибух у Мінську був замахом на Лукашенка? (ФОТОРЕПОРТАЖ)
5

Місце, де, на думку міліції, знаходився вибуховий пристрій

Вибуховий пристрій, начинений болтами і гайками, детонував опівночі у четвер недалеко від стели "Мінськ - місто-герой" в центрі Мінську. В цей час там йшов концерт, присвячений Дню незалежності Білорусі. В результаті було поранено близько 50 людей, за попередніми даними, ніхто не загинув.

Багато хто з постраждалих розповів, як чоловік "залишив пакет під ялинкою незадовго до вибуху". Ймовірно, мова йде про одну з ялин, розташованих біля стели "Мінськ - місто-герой", біля якої в ніч на 4 липня проходив святковий концерт. Офіційні органи поки не коментували інформацію про пошуки підозрюваного.

МВС республіки порушило кримінальну справу за статтею "хуліганство". Раніше начальник ГУВС Мінська Анатолій Кулешов, заявив, що вибух, швидше за все, здійснений з хуліганською метою. Злочинці, за його словами, могли бути "незадоволені тим, що в Мінську проводиться гарне свято".

За деякими повідомленнями, на гала-концерті був присутній президент Білорусі Олександр Лукашенко.

За матеріалами NEWSru.ua та Lenta.ru.

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Вибух у Мінську був замахом на Лукашенка? (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі