четвер, 17 січня 2008 18:11

Вибух поблизу мечеті шиїтів на північ від Багдада: 7 загиблих, 10 поранених

В результаті вибуху на північ від Багдада загинули сім чоловік, близько 10 отримали поранення. За даними поліції, смертник із закріпленою на тілі вибухівкою підірвав себе поблизу мечеті шиїтів адміністративного центру провінції Діяла - міста Баакуба (65 км. від іракської столиці).

Загиблі - шиїти паломники, які брали участь в релігійних церемоніях Ашура, що проходили в ці дні.

З сьогоднішнього дня влада Іраку підсилили заходи безпеки у зв"язку з майбутнім днем трауру по шанованому шиїтами імамові Хусейну ібн Алі, внукові пророка Мухаммеда.

Як повідомив напередодні представник іракського МВС генерал- майор Абдель Карім Халаф, з 20:00 четверга за місцевим часом (співпадає з московським) впродовж трьох днів - до 20:00 суботи - вводиться заборона на пересування транспортних засобів у ряді південних провінцій і міст країни.

У священних для шиїтів містах Кербела і Ен-Наджаф, де з 18 по 19 січня пройдуть головні церемонії Ашури, в очікуванні сотень тисяч паломників розміщено близько 24 тис іракських поліцейських і військовослужбовців.

У 2004 році під час Ашури в результаті атак, організованих бойовиками суннітської "Каїди аль-Джіхад в Іраку", в Кербеле і Багдаді загинули більше 170 чоловік, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Вибух поблизу мечеті шиїтів на північ від Багдада: 7 загиблих, 10 поранених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі