середа, 13 червня 2007 12:29

Вибух біля Харківської мерії - замах на життя секретаря міськради

Вибух невідомого дистанційного пристрою стався біля будинку мерії Харкова 13 червня близько 01:45. Про це повідомив прес-центр МВС у Харківській області.

У результаті вибуху 1 чоловік одержав поранення м"яких тканин. Пристрій був закладений біля автомобіля секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса.

За попередніми даними, пристрій спрацював, коли Кернес із чоловіком, який згодом постраждав, виходив із будинку Харківського міськвиконкому на площі Конституції.

Вибух пошкодив праве крило автомобіля й розбив заднє скло. На місці події працює слідчо-оперативна група.

Вибух без жертв стався 13 січня близько 0:40 поряд із входом у готель "Національ" по пр. Леніна, 21 у Харкові, де розташований офіс Кернеса.

Прес-служба Харківської міськради поширила заяву, у якій вибух розцінюється як замах на життя Кернеса.

У заяві сказано, що біля готелю спрацював радіокерований підривний пристрій, начинений металевими кульками, обрізками арматури й іншими металевими предметами.

Під час вибуху "начинка" підривного пристрою розлетілася на 25-30 метрів.

Кернес проходив за 15 метрів від підривного пристрою.

Пізніше начальник Управління взаємодії із правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації Олександр Нечипоренко заявив журналістам, що фахівці-вибухотехніки, що працювали на місці вибуху, вважають його імітаційним, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Вибух біля Харківської мерії - замах на життя секретаря міськради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі