середа, 31 жовтня 2007 08:59

Вибух автобуса в Тольятті – це теракт

7 чоловік загинули і, за уточненими даними, до 40 постраждали в середу в результаті теракту в Тольятті, де було підірвано пасажирський автобус. Спочатку в правоохоронних органах припустили, що вибухнув балон із газом, але потім з"ясувалося, що газового устаткування на автобусі марки МАЗ не було. А потім джерело "Интерфакса" в правоохоронних органах прямо повідомило: спрацював безоболонковий вибуховий пристрій потужністю до 1 кг тротилу, можливо, закріплений під днищем салону. Прес-секретар тольяттінської Служби порятунку Андрій Дербеньов повідомив, що 20 людей госпіталізовано, двоє з них - в дуже важкому стані. "Окрім цього, по допомогу звернулися ще 20 чоловік. Багато хто з них у момент вибуху знаходився недалеко від автобуса - їх зачепило осколками. Також вибуховою хвилею були вибиті шибки в першому і другому поверхах найближчого будинку, деякі мешканці якого також звернулися по допомогу", - відзначив він.

"Є підстави вважати, що вибуховий пристрій був закріплений на днищі автобуса, або на підлозі в салоні", - заявило джерело "Інтерфаксу".

Найближчим часом до Тольятті може вилетіти група московських експертів, що брали участь в розслідуванні терористичних актів у московському громадському транспорті, яка приєднається до розслідування обставин вибуху.

Зараз ви читаєте новину «Вибух автобуса в Тольятті – це теракт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі