середа, 20 лютого 2008 12:02

Вибори президента Вірменії виграв Серж Саркісян

 ЦВК Вірменії оголосила про перемогу прем"єр-міністра Сержа Саркісяна на виборах президента республіки. Після обробки ста відсотків виборчих бюлетенів результат глави уряду становив 52,86 відсотка голосів.

У зв"язку з тим, що Саркісян отримав підтримку більше половини виборців, другий тур голосування не знадобиться. Його головний суперник, колишній президент країни Лєвон Тер-Петросян, за даними ЦВК, набрав 21,5 відсотка голосів.

На пост президента балотувалися дев"ять кандидатів. Чинний глава республіки Роберт Кочарян  у виборах участі не брав. Він двічі займав цей пост, так що згідно із законом не міг балотуватися на новий термін.

Тим часом прихильники Лєвона Тер-Петросяна заявили, що не довіряють офіційним даним. Вони стверджують, що вибори виграв саме він. Лідер блоку "Імпічмент" Нікол Пашинян, який входить у виборчий штаб Тер-Петросяна, заявив, що опозиція відстоюватиме свою перемогу "всіма можливими законними способами", повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Вибори президента Вірменії виграв Серж Саркісян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі