понеділок, 26 листопада 2007 13:10

Вибори президента Росії призначені на 2 березня

Рада Федерації у понеділок 26 листопада на спеціальному позачерговому засіданні призначила вибори президента Російської Федерації на 2 березня 2008 року. Рішення верхньої палати набуде сили після офіційної публікації у "Російській газеті". Процедура з висунення кандидатів на президентські вибори може початися приблизно через п"ять днів після публікації рішення Ради Федерації.

Відповідно до закону "Про вибори президента РФ", днем голосування на виборах президента РФ є друга неділя місяця, в якому проводилося голосування на попередніх загальних виборах глави держави. У 2004 році президент РФ був обраний 14 березня.

Друга неділя березня 2008 року випадає на 9 число, яке йде за неробочим днем – святом 8 березня. Відповідно до закону, вибори в даному випадку призначаються на попередню неділю – 2 березня.

Агітаційний період для учасників президентських виборів у Росії пройде з 2 по 29 лютого 2008 року. За словами Чурова, на фінансування президентської кампанії (враховуючи можливе проведення другого туру виборів) бюджетами Росії на 2007-2008 роки передбачено на загал 5,2 мільярда рублів.

Про намір брати участь у президентській гонці вже заявляли Гарі Каспаров, Григорій Явлінський, Геннадій Зюганов, Володимир Жиріновській, Микола Курьянович, Володимир Буковський, Михайло Касьянов і Борис Немцов. Подання документів для реєстрації відбудеться 12 грудня. Завершиться реєстрація кандидатів у президенти 16 січня 2008 року, повідомляє "РИА Новости".

Зараз ви читаєте новину «Вибори президента Росії призначені на 2 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі