вівторок, 09 липня 2019 21:02

Виборці знесли голову попередній системі, але це не зменшило ризики - експерт

Виборці знесли голову попередній системі, але це не зменшило ризики - експерт
Євген Глібовицький: важливо закладати основи спадкоємності політики. Це допоможе робити великі стрибки менш стресовими для системи. Фото: Тарас Подолян

Володимир Зеленський має змінити природу відносин держави і громадянина. Це - фантастичний виклик.

Говорить в інтерв'ю журналу "Країна" експерт зі стратегій Євген Глібовицький.

"Питання у тому, чи спробує Зеленський стати рівновіддаленим і незалежним президентом. У межах двох-трьох місяців зможемо зрозуміти, як виглядає його політична конфігурація.

Невизначеність дискомфортна, коли є великі безпекові виклики. Відкладаються рішення про інвестиції, важливі проекти. Усі чекають, щоб зрозуміти, чи можна реалізовувати щось в Україні після зміни влади", - пояснює він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олігархи стоять на крижині, що тане - експерт

В очах росіян і жителів інших пострадянських країн наша ситуація видається неймовірною, вважає Євген Глібовицький.

"Виборці знесли голову попередній системі. Але то не був усвідомлений крок, він не зменшив ризиків. Важливо закладати основи спадкоємності політики. Це допоможе робити великі стрибки менш стресовими для системи. Наприклад, лінію українського Міністерства закордонних справ у питаннях Донбасу та Криму треба продовжувати, хто не став би міністром", - додає експерт.

Повне інтерв'ю з Євгеном Глібовицьким читайте у журналі "Країна" від 11 червня.

Зараз ви читаєте новину «Виборці знесли голову попередній системі, але це не зменшило ризики - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі