четвер, 06 листопада 2008 16:02

Виборча кампанія Путіна стартувала - ЗМІ

У першому посланні Федеральним зборам Дмитро Медведєв запропонував збільшити терміни повноважень президента до шести років, Державної думи - до п"яти.

Це не імпровізація Медведєва, реформа була задумана при Володимирі Путіні, а її основний автор - перший заступник керівника адміністрації Владислав Сурков, говорить чиновник адміністрації президента. План продовження термінів повноважень був сформований ще в 2007 р. під Путіна, повідомило джерело, близьке до адміністрації президента, він включав обрання наступника, який проведе необхідні конституційні зміни і непопулярні соціальні реформи, щоб Путін повернувся в Кремль вже на триваліший термін: вносити зміни під себе було б неетично. Співбесідник припустив, що при такому сценарії Медведєв може достроково скласти з себе повноваження, мотивуючи це зміною Конституції, і тоді президентські вибори можуть відбутися вже в 2009 р. Тоді будуть розведені президентські і парламентські вибори, про що говорив Путін, а одночасно вони пройдуть в 2021 р. - після закінчення "Стратегії-2020".

Інше джерело, близьке до адміністрації президента, відмітило, що виборча кампанія Путіна, по суті, стартувала. У нього з"явився свій сайт. 20 листопада на з"їзді "Єдиної Росії" Путін як голова партії виступить з програмною заявою, потім за допомогою мережі громадських приймалень поспілкується в прямому телеефірі з народом (нова редакція "Прямої лінії з президентом").

За кількістю згадування в ЗМІ Путін наздогнав Медведєва, показують виміри компанії "Медіалогія" пишуть Ведомости.

Зараз ви читаєте новину «Виборча кампанія Путіна стартувала - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі