понеділок, 07 грудня 2015 08:00

"Ви - супергерої!". Концерт "Ляпіса" та пікет телеканалів (7 грудня)
10

 

Ніч на 7 грудня на Майдані пройшла спокійно. Під ранок самооборонівці впіймали трьох п'яних "тітушок" із пістолетами і посвідченнями МВС. Провокаторів передали міліції.

У Києві падає сніг. Мітингувальники жартують: "Путін використовує кліматичну зброю. Не дочекаєтеся!".

Gazeta.ua розповідає, ЧИМ ГОДУЮТЬ НА МАЙДАНІ

Через необ'єктивне висвітлення подій із "Першого національного" масово звільняються журналісти. Протестувальники провели акції на підтримку журналістів цього каналу, а також "1+1" та "Інтера".

 

Біля офісу телеканалу "1+1" активісти заспівали гімн України.

У Москві 7 грудня пройшла мовчазна акція в підтримку Євромайдану.

Кілька десятків людей прийшли до посольства України з українською та європейською символікою.

7 грудня лідери опозиційних фракцій заявили, що не відмовляються від вимоги відставки уряду.

Арсеній Яценюк каже, що Віктор Янукович напередодні не підписав документи про вступ України до Митного союзу, хоча вони вже готові.

"Він не наважився тільки тому, що тут стоять сотні тисяч людей", - сказав Яценюк.

Зі сцени Майдану виступив також екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі.

"Сьогодні я пріїхав не просто в Європу, а в самий ее центр", - сказав він.

 

Також Майдан відвідали депутати Європейського парламенту. Вони підтримали протест і побажали успіху всім українським громадянам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лежачий протест під ГПУ та план дій від опозиції (6 грудня)

Майданівці почали культурну революцію. Активісти встановили Європіаніно, розмальоване у синьо-жовті кольори.

 

Встановили інструмент на Банковій перед кордоном міліції – щоб кожен охочий міг зіграти і таким мирним чином висловити протест жорстокому і беззаконному режиму.

Активісти також влаштовують імпровізовані концерти. Журналіст "Громадського" Богдан Кутєпов організував під час "Нічної Варти" караоке на Євромайдані.

У цей день з'явився хіт від ведучого "Телебачення Торонто" Майкла Щура, який записав відеозвернення до президента.

На Майдані Незалежності виступив білоруський гурт "Ляпіс Трубецкой". Концерт колектива у Києві був запланований давно, мав проводитися в одному з клубів, однак хлопці передумали і вирішили зіграти на Євромайдані.

"Ми дивимося на вас з повагою і захопленням. Ви справжні молодці, бо своїм прикладом показали, що за допомогою мужності, героїзму, солідарності та народного єднання можна не тільки боротися за свої громадянські права і свободи, а й дати реальний відсіч політичному, державному і поліцейському свавіллю. Ви - супергерої!", - сказав лідер гурту Сергій Михалок.

7 грудня українські біатлоністки, які вибороли перемогу на етапі Кубку світу з біатлону, розгорнули в Австрії український прапор із надписом "Разом до перемоги!". Дівчата вигукнули "За Майдан!", а група підтримки - "Слава Україні!".

 

"Дорогі друзі з України. Хочу, щоб ви не забували про те, що багато, набагато більше, ніж може здатися з вашого далека, людей в моїй країні співчувають вашій боротьбі, вашому опору, переживають за вас, солідарні з вами. Ви боретеся і за себе, і за нас. Це досить соромно визнавати, але це так. Честь вам і хвала. Тільки не зупиняйтеся", - звернувся до українців російський поет і публіцист Лев Рубінштейн.

Зараз ви читаєте новину «"Ви - супергерої!". Концерт "Ляпіса" та пікет телеканалів (7 грудня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі