неділя, 17 лютого 2019 16:26

Весна скасовується: в Україну йде похолодання

Весна скасовується: в Україну йде похолодання
Весна в Україну прийде в кінці березня. Фото: Радіо Свобода

Українцям не слід чекати весняну погоду в найближчий час, до нас знову йде похолодання.

Весна в Україну прийде в кінці березня, а до цього часу країна залишиться при владі зимових морозів. Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань, передає Знай.

"Перші сім днів березня будуть досить морозними. З 1 по 4 березня морози будуть на рівні 5-6 градусів, а нічні можуть доходити і до 9 градусів нижче нуля", - зазначив синоптик.

При цьому з 4 березня можливе невелике потепління і середня температура повітря вдень складе від 1 до 3 градусів морозу.

"Загалом, перші сім днів березня прораховуються холодними, правда деякі синоптики кажуть, що в Україну прийде рання весна, але мої розрахунки цього не підтверджують", - підкреслив Горбань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яке свято відзначають 17 лютого

Водночас синоптик Наталка Діденко пише, що похолодає в Україні вже в понеділок, 18 лютого.

"Грійтеся сьогодні, тому що завтра холодний атмосферний фронт принесе, хоч і невелике, але похолодання. Температура повітря знизиться вночі до -3 + 3 градусів, вдень від сьогоднішніх + 6 + 12 до понеділкових + 3 + 6 градусів", - зазначила Диденко.

На заході та півдні буде тепліше, місцями до +7 - +9 градусів. У свою чергу найхолоднішим повітря буде на північному сході України, навіть вдень близько нуля. Істотних опадів не очікується.

У столицю також прийде холод.

"У Києві понеділок також буде холодніше, уночі до -1, вдень близько 4 градусів", - розповіла Діденко.

Народний синоптик бабак Тимко III, який живе на біологічній станції під Харковом, дав свій прогноз про прихід весни. Тимко не побачив своєї тіні, коли його розбудили. Така поведінка означає, що весна буде пізня.

Зараз ви читаєте новину «Весна скасовується: в Україну йде похолодання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі