вівторок, 31 серпня 2010 13:52

Верховну Раду попросили ліквідувати Київраду

Верховну Раду попросили ліквідувати Київраду

Громадська організація "Форум порятунку Києва" закликає Верховну Раду ліквідувати Київську міську раду.

Про це заявив її головний координатор Віталій Черняхівський, коментуючи спроби міської влади ліквідувати районні ради у столиці.

Як повідомили у прес-службі громадської організації, за словами В.Черняхівського, депутати Київради повинні проголосувати за саморозпуск, після чого парламент має ліквідувати цей орган.

"У Київраді мотивують ліквідацію районних рад у столиці необхідністю економії бюджетних коштів. Але на утримання райради потрібно близько 70 млн. грн, водночас як на утримання Київської міськради треба набагато більше - тут йдеться про сотні мільйонів гривень. Тому у разі його ліквідації буде досягнута істотна економія коштів, якої так домагаються деякі депутати", - заявив В.Черняхівський.

Лідер "Форуму порятунку Києва" до того ж зазначив, що зекономлені кошти необхідно спрямувати на соціальні програми.

"Це буде набагато краще, ніж утримання міської ради, яка, крім шкоди, нічого не приносить", - сказав він.

"Якщо утримання Київради справді витратне для держави, то найкращий спосіб у цій ситуації - просто ліквідувати орган як такий", - додав В.Черняхівський.

За його словами, прихильники ліквідації районних рад позиціонують їх як рудимент радянської системи, але в більшості країн світу є виборні органи.

"Оскільки деякі діячі міськради, зокрема, глава депутатської фракції Партії регіонів Олексій Омельяненко, член фракції "Блок Віталія Кличка" Дмитро Андрієвський, член фракції "Блок Леоніда Черновецького" Віктор Гринюк та інші, хто голосував за ліквідацію рад, вважають їх рудиментом радянської системи, то, за їхньою логікою, потрібно також розпустити Київраду, Верховну Раду і ліквідувати будь-які виборні посади по всій країні", - заявив лідер громадської організації.

В.Черняхівський також наголосив, що підстав для ліквідації райрад у столиці немає.

Нагадаємо, 25 серпня Київрада розглянула і затвердила звернення до Верховної Ради щодо внесення змін до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ" і питання проведення організаційно-правових заходів щодо оптимізації структури Київської міської держадміністрації. Мета цих змін - ліквідація районних рад у столиці.

Водночас спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що змінити законодавство до початку виборчої кампанії неможливо.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Верховну Раду попросили ліквідувати Київраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі