середа, 16 липня 2008 16:55

Верховний суд визнав вибори в Держдуму РФ законними

Російський Верховний суд визнав законними вибори в Держдуму, що пройшли другого грудня 2007 року, результати яких оспорювала Комуністична партія. 16 липня суд відхилив позов КПРФ до Центрвиборчкому Росії про визнання результатів незаконними. Представники комуністів вже висловили незгоду з рішенням суду і заявили про намір оспорити його.

"Не виключено, що ми дійдемо до Європейського суду", - сказав журналістам керівник юридичної служби партії Вадим Соловйов.

В середу, після засідань, що проводилися щодня в робочі дні з сьомого липня, Верховний суд визнав законними підсумки останніх парламентських виборів.

За словами Вадима Соловйова, "те, що суд прийме таке рішення, стало зрозуміле після третього дня засідання, коли було відхилено наше клопотання про виклик до суду у ролі свідка прем"єр-міністра Росії Володимира Путіна".

"Суд був ввічливим, але не більш того, не об"єктивним, не дослідив належним чином представлені нами докази", - заявив представник Комуністичної партії.

У Центрвиборчкомі РФ не сумнівалися в законності результатів виборів в Держдуму, що пройшли другого грудня 2007 року, які намагалися оспорити комуністи, повідомив журналістам в середу секретар ЦВК Микола Конкін. "У ЦВК не було сумнівів, що він ухвалив законне рішення, встановивши результати виборів", - сказав він, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд визнав вибори в Держдуму РФ законними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі