понеділок, 26 січня 2009 21:51

Верховний суд США захистив жертви сексуальних домагань від звільнення

Співробітники американських компаній і установ, які співробітничають зі слідством з приводу сексуальних домагань з боку працедавця або начальника, не можуть бути звільнені. Як повідомляє Reuters, таке рішення ухвалив Верховний суд США 26 січня.

Суд взяв до уваги, що часто розслідування з приводу подібних порушень заходять в безвихідь, оскільки співробітники не погоджуються давати свідчення проти начальників з остраху втратити роботу.

Прецедентом стала справа про звільнення Вікі Кроуфорд, яка більше 30 років працювала в системі середньої освіти штату Теннессі. Вона надала свідчення проти чиновника, якого підозрювали в сексуальних домаганнях до декількох жінок.

Чиновник зберіг робоче місце, а Кроуфорд і ще декілька постраждалих через деякий час були усунені від роботи, а потім звільнені. Вікі Кроуфорд, зокрема, звинуватили у вживанні наркотиків і розтраті казенних коштів, проте вона називає звинувачення сфабрикованими.

Рішення Верховного суду дало Кроуфорд право подати на працедавця до суду за незаконне звільнення.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд США захистив жертви сексуальних домагань від звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі