вівторок, 25 вересня 2007 12:31

Верховний суд Росії скасував вирок у справі про теракт у Знаменському

Верховний суд Росії скасував звинувачувальний вирок відносно трьох жителів Чечні, які були засуджені до ув"язнення на термін від 18 років до довічного за організацію теракту в селі Знаменське в 2005 році. "Суд ухвалив вирок Верховного суду Чечні скасувати, а кримінальну справу направити на новий розгляд до того самого суду, але з іншим складом", – сказав суддя. Вирок у справі про теракт в Знаменському в 2005 році не влаштував ні сторону звинувачення, ні сторону захисту. Генпрокуратура наполягала на відміні "надмірно м"якого", на її думку вироку, а адвокати просили припинити кримінальну справу за відсутністю в діях їхніх підзахисних складу злочину.

Раніше Верховний суд Чечні визнав Асланбека Вітрігова, Анзора Агамерзаєва і Аюба Тунтуєва винними в бандитизмі, незаконному обороті зброї, тероризмі, замаху на життя співробітників правоохоронних органів і вбивстві.

За даними Генпрокуратури, в результаті вибуху в селі Знаменське 19 липня 2005 року загинули 14 осіб (зокрема десять співробітників Надтеречного РВВС, один співробітник УФСБ по Чечні і три цивільні особи), 34 людини отримали поранення, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд Росії скасував вирок у справі про теракт у Знаменському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі