середа, 11 липня 2007 09:16

Верховний суд Лівії оголосить остаточний вирок болгарським медикам

Лівійський Благодійний фонд Муамара Каддафі і сім"ї ВІЛ-інфікованих дітей, у справі про зараження яких до страти засуджено п"ять болгарських медсестер і палестинського лікаря, досягли угоди, яка вирішить кризову ситуацію.

Тим часом, як раніше повідомляли арабські ЗМІ, родичі заражених в Бенгазі дітей вимагали виконання смертного вироку і виключали можливість яких-небудь переговорів для врегулювання справи. Вони також відмовлялися від грошових компенсацій.

Деталі угоди, про досягнення якого заявляє фонд, поки не повідомляються.

В середу Верховний суд Лівії оголосить остаточний вирок за підсумками розгляду апеляції п"яти болгарських медсестер і палестинського лікаря, яких засудили до смерті по звинуваченню в зараженні більше 400 дітей ВІЛ.

В ході останнього судового засідання, що відбулося 20 червня, прокурор зажадав залишити в силі раніше винесений підсудним смертний вирок.

Адвокати медиків подали останню можливу апеляцію до Верховного суду 17 лютого цього року. Захисники сподіваються на зміну суворого вердикту, в черговий раз винесеного підсудним 19 грудня минулого року.

Болгарських медсестер і палестинського лікаря заарештували в Лівії в 1999 році, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд Лівії оголосить остаточний вирок болгарським медикам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі