пʼятниця, 16 березня 2007 08:37

Верховна Рада збільшила мінімальну зарплату на 20 гривень

Правляча коаліція збільшила мінімальну зарплату до 420 гривень. Новий розмір діятиме вже з 1 квітня, а не з 1 липня, як передбачалося раніше. Підвищення соцвиплат також пропонували Президент і опозиція. Але за їхні законопроекти коаліція не голосувала.

Тепер опозиція каже - коаліція підвищила мінімальну зарплату за відсутності грошей у бюджеті, і буде знову їх позичати.

- Під цей шумок, тобто під таке удаване підвищення заробітних плат і пенсій, а я думаю, що люди відчують, що вони ніяких додаткових грошей не отримають, вони підвищили дефіцит бюджету досить суттєво. А підвищення дефіциту бюджету, як правило, призводить або до збільшення боргів держави, або до збільшення інфляції в країні. І мені здається, що такий дефіцит на рівні 3,1 відсотка це є порушення фінансових параметрів життя країни, стабільних фінансових параметрів, - сказала лідерка БЮТ Юлія Тимошенко.

Коаліція запевняє, що "гроші є, все буде добре".

Ми прийняли збалансоване рішення, воно абсолютно співпадає за своєю суттю з пропозиціями Президента і сподіваємося на те, що Віктор Андрійович підпише законопроект і ми встигнемо оприлюднити його і підготувати всі необхідні документи для реалізації основних положень бюджету з першого квітня цього року, - сказав віце-прем"єр-міністр Микола Азаров.

За матеріалами "5 канал".

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада збільшила мінімальну зарплату на 20 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі