вівторок, 04 березня 2008 17:23

Венесуела закрила кордон з Колумбією

Венесуела закрила кордон з Колумбією в ході поглиблення дипломатичної кризи, що послідувала за короткочасним вторгненням колумбійських військ на територію сусіднього Еквадору. Як передає агентство France Presse з посиланням на колумбійський телеканал Caracol, про це рішення заявив міністр сільського господарства Венесуели Еліас Хауа.

За його словами, заборона торкнеться трьох прикордонних переходів на кордоні з колумбійськими департаментами Гуахіра, Північний Сантандер і Араука.

Раніше Венесуела висунула війська до кордонів з Колумбією і оголосила про висилку з Каракаса колумбійських дипломатів. Ці заходи були зроблені після того, як колумбійські війська в ніч на 1 березня знищили табір повстанців з Революційних озброєних сил Колумбії на еквадорському березі прикордонної річки Путумайо.

Еквадор звинуватив Колумбію в агресії і розірвав з нею дипломатичні відносини. Венесуельський президент Уго Чавес заявив, що якби подібні дії були зроблені відносно Венесуели, то це стало б приводом для війни, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Венесуела закрила кордон з Колумбією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі