четвер, 13 березня 2008 11:48

Венесуела відкинула звинувачення Буша в підтримці тероризму

Глава МЗС Венесуели Ніколас Мадуро відкинув звинувачення президента США Джорджа Буша в тому, що Венесуела надає підтримку колумбійським терористам.

"Прагнення США оголосити Венесуелу терористичною державою свідчить про провал політики Вашингтона в Латинській Америці, яка ледь не привела регіон на грань війни", – заявив глава зовнішньополітичного відомства Венесуели радіостанції Union Radio.

На думку Ніколаса Мадуро, нинішнє керівництво США "робить ставку на проведення авантюрного зовнішньополітичного курсу в короткостроковій перспективі, щоб залишити в спадок майбутньому президентові країни якомога більше конфліктів".

Глава МЗС назвав виступ президента Джордж Буша, що прозвучав у середу на щорічній конференції Торгової палати підприємців латиноамериканського походження США "жестом відчаю і безсилля".

Минулої середи Джордж Буш, виступаючи на щорічній конференції Торгової палати підприємців, звинуватив Уго Чавеса в тому, що він підтримує бунтівників у Колумбії і витрачає доходи від торгівлі нафтою на проведення антиамериканської політики. На думку американського президента, лідер Венесуели намагається розширити свій вплив у Латинській Америці під гаслами забезпечення соціальної справедливості, проте в реальності це не більше ніж порожні обіцянки і прагнення влади, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Венесуела відкинула звинувачення Буша в підтримці тероризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі