вівторок, 23 жовтня 2007 17:03

Великобританія визнала себе найхворішою країною в ЄС

Підсумки урядової доповіді у Великобританії: країну руйнують рекордний рівень ожиріння, зловживання алкоголем, поширеність діабету і смертей, пов"язаних з курінням. Відразу після виходу цієї доповіді Великобританію назвали "європейським хворим".

Рівень ожиріння серед британського дорослого населення найвищий в Європі і в даний момент в деяких районах перевищує середньостатистичний рівень по США. У Бостоні, графство Лінкольншир, майже третину чоловіків і жінок зараз мають зайву вагу, що представляє загрозу для їх здоров"я.

Огляд стану здоров"я нації показав, що ожирінням страждає майже 900 тис дітей молодше 11 років - 50-процентне збільшення в порівнянні з минулим десятиліттям. Доповідь міністерства охорони здоров"я також показала, що Англія - єдина європейська країна із зростанням споживання алкоголю, і зростанням кількості смертей, пов"язаних з алкоголем, особливо серед жінок.

Тіньовий міністр охорони здоров"я, торі Ендрю Ленслі заявив: "Ці цифри показують, що уряд програє битву за вирішення проблем суспільної охорони здоров"я. Це страхітливий збиток для людей і величезний тягар для програми державної охорони здоров"я. Потрібно змінити ситуацію. Ми не можемо залишатися хворою країною Європи з погляду охорони здоров"я".

Ліберал-демократи заявили, що статистика свідчить про "кризу суспільної охорони" здоров"я, і звинуватили уряд в "нерішучих заходах" по боротьбі з ожирінням.

Прес-секретар ліберал-демократів з питань охорони здоров"я Норманн Лемб заявив: "Десятиліття знаходження у влади лейбористського уряду призвело до нерівності в питаннях охорони здоров"я, що розширювалася, і кризи суспільної охорони здоров"я. Ми повинні терміново вивчити, чому ми - єдина європейська країна із зростаючим споживанням алкоголю, і збільшенням пов"язаних з алкоголем смертей - зокрема, серед жінок і молоді. Те, що в Англії до цих пір найбільша кількість товстих в Європі, також шокує".

В понеділок стало відомо, що міністерство охорони здоров"я розглядає плани виступу з офіційним попередженням в адресу батьків, діти яких страждають ожирінням, про необхідність підключатися до обов"язкових програм схуднення.

Учнів початкової школи зважують в школі у віці 5 і 10 років, проте в даний момент результати передаються батькам тільки на вимогу - навіть якщо дитина страждає сильною формою ожиріння.

Згідно з новими пропозиціями, які розглядає міністерство охорони здоров"я, результати обстеження дітей можуть передаватися батькам автоматично, а потім їм буде запропонована допомога і поради про те, як поліпшити стан їхніх дітей.

Серед інших відкриттів

- Британці випивають 11,37 літрів чистого алкоголю на душу населення. У ЄС середнє споживання складає 10,95 літрів.

- Кількість жінок у віці від 35 до 54, що вмирають від захворювань, пов"язаних із зловживанням алкоголем, майже подвоїлася за останні 15 років.

- У Сполученому Королівстві 288 смертей на кожні 100 тисяч чоловік пов"язано з курінням. Середні дані по ЄС - 263.

- Люди у Великобританії їдять в середньому на 25 кг менше фруктів і овочів на рік у порівнянні з іншими країнами ЄС.

- У 2003 році кількість хворих діабетом виросла на 4,8% серед чоловіків і на 3,6% серед жінок.

- Не дивлячись на скорочення числа вагітностей серед підлітків, рівень пологів серед матерів, що не досягли 20 років, в Сполученому Королівстві досі найвищий серед західних європейських країн. Також збільшилася кількість випадків нанесення собі пошкоджень і розповсюдження хламідіоза - захворювання, що передається статевим шляхом.

- Зберігається різкий розкол між північчю і півднем - хлопчики, що народжуються в Манчестері, вмирають в середньому на 10 років раніше тих, хто народжується в Кенстінгтоні і Челсі в Лондоні, пише The Daily Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Великобританія визнала себе найхворішою країною в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі