середа, 28 березня 2007 18:11

Великобританія перервала всі контакти з Іраном

Великобританія тимчасово припиняє видачу в"їзних віз іранським офіційним особам у зв"язку з ситуацією навколо затримання британських моряків, повідомив представник міністерства закордонних справ Великобританії.

"Нові заходи відносно Ірану вводяться по чотирьох напрямах. Всі офіційні візити між Іраном і Великобританією будуть припинені. Видача віз іранським офіційним особам буде тимчасово припинена", - сказав він.

"Урядова підтримка з боку Великобританії відносно будь-яких інших напрямів, зокрема, торгівлі, буде припинена. Не буде ніяких міжурядових контактів з будь-яких питань", - додав співбесідник агентства.

Раніше голова МЗС Сполученого Королівства Маргарет Беккетт оголосила, що Великобританія заморожує офіційні двосторонні контакти з Тегераном в усіх областях до благополучного розв"язання кризи із затриманими Іраном британськими моряками.

"Ми зараз підійшли до нового етапу дипломатичних зусиль. На цій стадії нам потрібно зосередити всі двосторонні дії на вирішенні цієї проблеми", - сказав голова МЗС. "У зв"язку з цим ми заморожуємо решту всіх офіційних двосторонніх ділових контактів з Іраном до тих пір, поки ситуацію не буде вирішено", - заявила Беккетт.

Міноборони Великобританії 23 березня повідомило, що Іран затримав 15 британських військовослужбовців - моряків і морських піхотинців з корабля "Корнуолл" (HMS Cornwall). Моряки відповідно до резолюції ООН здійснювали огляд торгових судів.

У зв"язку з цим Великобританія вимагає негайного звільнення своїх підданих.

За твердженням Тегерана, британці були затримані в іранських територіальних водах. МЗС Ірану звинуватив ВМС Великобританії в порушенні кордону і незаконному проникненні в територіальні води Ірану, повідомляє РІА"Новини".
Зараз ви читаєте новину «Великобританія перервала всі контакти з Іраном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі