пʼятниця, 21 листопада 2008 16:36

Великий Кремлівський палац закривається на реставрацію

Великий Кремлівський палац (ВКП) закривається на реставрацію на тривалий час. "У зв"язку з проведенням комплексу реставраційних робіт з 25 грудня 2008 року припиняється прийом заявок на групові екскурсії у Великий Кремлівський палац. Починається новий етап реставрації палацового комплексу, який торкнеться насамперед приміщень першого поверху будівлі", - повідомив сьогодні Центр зі зв"язків з пресою та громадськістю Федеральної служби охорони.

У нижній частині палацу, наголошується в повідомленні, розташовувалися житлові та представницькі приміщення, що призначалися для російських монархів та членів їхніх сімей.

Палац, зокрема й власна половина його імператорської величності, був побудований в 1849 році архітектором Костянтином Тоном. Інтер"єри оформлені на початку 50-их років XIX століття. "Відтоді комплексна реставрація в цих приміщеннях не проводилася. Остання вибіркова реставрація в анфіладі Власної половини Великого Кремлівського Палацу пройшла в 60-і роки ХХ століття", - йдеться в повідомленні служби, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Великий Кремлівський палац закривається на реставрацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі