четвер, 05 квітня 2007 12:06

Великі країни ЄС збільшили владу, не дивлячись на розширення

Великі країни ЄС збільшили владу, не дивлячись на розширення

Не дивлячись на розширення, найбільші країни ЄС - Франція, Сполучене Королівство та Німеччина - збільшили свій вплив на прийняття рішень, говориться у шведському дослідженні. Переповнений стіл переговорів Ради Європи - європейські лідери зустрічаються близько чотирьох разів на рік - зробили більш вигідним для великих європейських гравців утверення коаліцій та двосторонні договори, у яких розмір справді має значення, говориться у доповіді "Владні торги у Раді Європи".

Дослідження Йонаса Тальберга, професора політології у Стокгольмському університеті, включає інтерв`ю з колишніми та теперішніми учасниками Ради Європи - прем`єр міністрами та президентами.

У доповіді інтерв`юйовані змальовували свій досвід євросоюзівських переговорів на високому рівні і намагалися відповісти на питання які країни мають більше влади і чому.

Хоча формально всі члени мають рівний статус, Франція, Велика Британія та Німеччина заволоділи більшим впливом у вирішенні питань, говориться у доповіді, повідомляє Euobserver.

Зараз ви читаєте новину «Великі країни ЄС збільшили владу, не дивлячись на розширення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі