вівторок, 08 липня 2008 16:14

Велика панда Го-го народила двійнят (ФОТО, ВІДЕО)

12-річна велика панда по кличці Го-го, яка після травневого землетрусу була переведена із заповідника Волун на базу в туристичній зоні Біфенся м. Яань (Китай), вранці 6 липня привела на світ двійнят. Вона стала першою з панд-самок, що мешкають в Китаї і за його межами, яка обзавелася потомством у 2008 році.

Як повідомили на вказаній базі, двійнята з"явилися на світ майже з годинним інтервалом - о 7:52 і 8:36 ранку. Старше ведмежа важить 170 г. Про вагу другого ведмежати, якого "мама" ще не відпустила від себе, поки нічого невідомо, передає агентство Синьхуа.

Про стать новонароджених поки теж нічого не повідомляється. Весь період вагітності панда знаходилося під цілодобовим спостереженням фахівців. Треба сказати, що Го-го стала своєрідною рекордсменкою, оскільки приводить потомство вже третій рік підряд. А оскільки бамбукові ведмеді знаходяться на межі вимирання через абсолютне небажання розмножуватися, то її можна сміливо назвати матір"ю-героїнею.

Відзначимо, що приблизно 1600 панд живуть в природних умовах, головним чином, на території трьох китайських провінцій - Сичуань, Ганьсу і Юньнань. У неволі мешкають близько 180 тварин, деяких звірів віддають на якийсь час в зоопарки інших країн або ж дарують главам держав. Так, наприклад, бамбуковий ведмідь Лін-лін, що помер від старості в зоопарку Токіо, був подарований японцям китайцями як символ дружби між двома націями.

У тому, що панд стає на Землі все менше, винні частково вони самі. Тварини зледащіли настільки, що навіть їх годування перетворилося на справжні тортури. Для посилення ведмедячого апетиту був спеціально розроблений вітамінний суп і випущено печиво у формі бамбукового листя. А щоб ведмеді пригадали про основний інстинкт, зоологи годували самців "Віагрою", крутили порнографію і навіть використовували комп"ютерні методи підбору "ідеальної пари". Але все марного. Отже найбільш дієвим методом залишається штучне запліднення.

Фото Reuters

За матеріалами Утро, Правда.Ру

Зараз ви читаєте новину «Велика панда Го-го народила двійнят (ФОТО, ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі