понеділок, 01 вересня 2008 14:00

Велика Британія вимагає припинити переговори з Росією

Велика Британія закликала країни - члени ЄС припинити переговори за новою угодою про партнерство з Росією. Про це заявив прес-секретар прем"єр-міністра Гордона Брауна, повідомляє AFP.

У Лондоні упевнені, що у зв"язку з діями російської влади в Південній Осетії відношення Євросоюзу з Росією повинні бути повністю переглянуті. За декілька днів до саміту ЄС, присвяченого подіям на Кавказі, висловлювалися припущення, що Євросоюз введе санкції проти Росії. Пізніше глава французького міністерства закордонних справ (в даний час саме Франція головує в Євросоюзі - прим. "Ленты .Ру") Бернар Кушнер спростував цю інформацію, відзначивши, що 1 вересня про санкції на саміті ЄС йтися не буде.

Більшість країн Євросоюзу, а також США оцінюють дії російської влади в Південній Осетії як агресію проти Грузії. Критика Москви посилилася після того, як президент Росії Дмитро Медведєв підписав указ про визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії. Західні країни зажадали від Росії відмінити це рішення і проявити повагу до територіальної цілісності Грузії. Медведєв вже заявив, що рішення про визнання незалежності республік перегляду не підлягає, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія вимагає припинити переговори з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі