пʼятниця, 23 лютого 2007 18:09

Велика Британія хоче розмістити в себе американські системи ПРО

Велика Британія знову почала переговори про можливе розміщення на території своєї країни ракетної складової американської системи протиракетної оборони. Про це заявив у п"ятницю, 23 лютого, офіційний представник прем"єрської резиденції на Даунінг-стріт.

- Ми, звичайно ж, брали участь у переговорах зі США з цього питання. Ціль цих переговорів полягала в тому, щоб впевнитися, що Велика Британія розглядається в якості одного з місць розміщення системи, якщо США цю програму реалізують", заявив він.

Представник Блера також повідомив, що обговорення питання щодо ПРО знаходиться поки на дуже ранній стадії. Співробітник канцелярії прем"єра не повідомив про те, на якому рівні тривають переговори.

Нагадаємо, як стало відомо британському щотижневику The Economist, британський прем"єр-міністр Тоні Блер з минулої осені лобіює такі переговори і навіть особисто веде їх, щоб дістати згоду США на розміщення на британській території ракет системи ПРО.

При цьому прем"єр-міністр вважає , що розміщення американських ракет-перехоплювачів на британській території в рамках проекту створення космічного щита, відомого під назвою Син зоряних воєн, допоможе Великій Британії, як і Америці, "почувати себе в безпеці".

Однак, за інформацією телерадіокомпанії BBC, яка посилається на джерела в британському уряді, прем"єр-міністр Тоні Блер прагне не стільки лобіювати розширення американської системи ПРО, скільки створити для США гнучкі можливості в розміщенні елементів цієї системи.

Відповідно до коментаря джерела у британському уряді, переговори тривають між Радою національної безпеки США і британським радником з міжнародних справа сером Найджелом Шейнвальдом, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія хоче розмістити в себе американські системи ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі