понеділок, 13 липня 2020 20:23

"Величезна сума" - розповіли, скільки економимо на медзакупівлях після реформи

"Величезна сума" - розповіли, скільки економимо на медзакупівлях після реформи
Арсен Жумаділов: Будь-яка спроба скомпрометувати наші підходи та стандарти матиме негативні наслідки для постачальників. Фото: Тарас Подолян

Із 2015-го МОЗ закуповувало ліки через міжнародні організації. Економили до 40 відсотків грошей.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить директор державного підприємства "Медичні закупівлі України" Арсен Жумаділов.

"Спростили реєстрацію для учасників тендерів, звільнили від ПДВ. Торік на тендерах ми вийшли на 38 відсотків економії коштів - це 36 мільйонів гривень. Зараз на закупівлях із протидії коронавірусу економія від 73 до 82 процентів", - каже чиновник.

"Медзакупівлі України" знають ринок, працюють напряму з постачальниками та виробниками, якісно готують документацію, наголошує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, що може врятувати реформу медзакупівель

"Більше учасників тендерів - вища конкуренція. Також економніше закуповувати оптом, більшими партіями, ніж, наприклад, замовляє одна лікарня.

У нас діють суворі антикорупційні процедури. Маємо систему внутрішнього контролю. Потенційних постачальників обов'язково перевіряють на доброчесність. Верифікуємо сертифікати й інші документи, що підтверджують якість товарів. Будь-яка спроба скомпрометувати наші підходи та стандарти матиме негативні наслідки для постачальників. Дискваліфікуємо їх" - додає Арсен Жумаділов.

Повне інтерв'ю з Арсеном Жумаділовим читайте у журналі "Країна" від 9 червня.

Міністерство охорони здоров'я займається "розпилом" державних грошей. Закуповує товари на боротьбу з коронавірусом, які мало не вдвічі перевищують вартість, за якою ці ж товари купують волонтери. Про це повідомляє Bihus.Info.

Зараз ви читаєте новину «"Величезна сума" - розповіли, скільки економимо на медзакупівлях після реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі