четвер, 02 грудня 2010 13:56

Велетенська "Зірка Давида" спричинила скандал в Ірані (ФОТО)

На фотографії штабу ВПС у Тегерані (Іран), зробленій із супутника, виявили чітке зображення шестикутної "Зірки Давида". Це один із головних елементів єврейської символіки.

Походження цієї фігури, яка могла виникнути і в результаті гри світла, залишається невідомим. Проте іранські чиновники вже зажадали негайно очистити дах від ненависного їм символу, передає NEWSru.

Іранська преса стверджує, що будівля штабу ВПС була побудована ізраїльськими інженерами в період правління шаха Мохаммеда Рези Пехлеві. У той час відносини між двома країнами були дріжніми. Ізраїль продавав Ірану зброю в обмін на нафту, а літаки здійснювали регулярні рейси між Тегераном і Тель-Авівом.

Нагадаємо, що в серпні цього року "Зірка Давида" була помічена на фасаді одного з будинків на площі Революції в Тегерані. А в лютому правозахисники звинуватили ЦАХАЛ (армію Ізраїля) у "безглуздих приниженнях палестинського народу". Приводом для скандалу стала супутникова фотографія. На ній були відображені сліди транспортного засобу на полях в Газі у вигляді зірки Давида.

За даними Інституту Організації Об'єднаних Націй з підготовки кадрів та досліджень (UN Institute for Training and Research), зазначений знімок був зроблений із супутника в період з 3 по 10 січня 2009 року. Тоді в секторі Гази проводилася антитерористична операція. У поясненнях до знімка зазначено, що зірка Давида є слідами від гусениць ізраїльських танків, залишених на полях палестинських фермерів.

Зараз ви читаєте новину «Велетенська "Зірка Давида" спричинила скандал в Ірані (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі